ОТ БЛОГА

Неоперативна блеферопластика с плазма

Това е нова медицинска технология, която разширява възможностите на естетичната медицина и предлага неоперативна възможност за стягане на отпуснатата кожа, премахване на белези и кожни несъвършенства,с много бърз възстановителен период и впечатляващи резултати.

          Плазмата е четвъртото състояние на материята след трърдото вещество,течност  и газ.Тя представлява йонизиран газ, създаден от висока електроенергия и висока температура.

          Апарата създава нисковолтова дъга, която  контролирано сублимира/изпарява/ епидермиса.Той се стопява ,а фокусираната топлина предизвиква биостимулация и стягане на кожата.

          Третираните зони се осейват с малки корички, които отпадат за 7-10 дни. Ефекта е само локален, като съседните и подлежащи тъкани не се засягат. В първите 1-2 дена след процедурата особено в областта на клепачите има лек оток, който бързо отшумява.

          Хубавите ефекти се забелязват веднага след отпадането на коричките и се засилват в рамките на месец. Броя на процедурите е от една до три-четири през месец, в зависимост от проблемите и степента на кожната отпуснатост. За подържане на резултатите може да се прави по една подържаща процедура веднъж годишно.

          Процедурата е подходяща за жени и мъже, желаещи по- добра визия. Най-често се обработват горен и долен клепач, бръчки тип-пачи крак, радиални бръчки по горната и долна устна,белези,соларни и сенилни кератози, брадавици и др.

          Противопоказания за работа са с пациенти с пейсмейкъри,метални инпланти в съседство, бременни и кърмещи жени.

     Предимствата на метода са:

Нехирургична процедура,кратка, с бързо възстановяване, впечатляващи резултати, ниска себестойност и дълготраен ефект.

.

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център