HIFU

            H I F U /Х А Й Ф У/-УЛТРАЗВУКОВ ЛИФТИНГ НА КОЖАТА–ЛИФТИНГ БЕЗ СКАЛПЕЛ

HIFU/ХАЙФУ/ е абревиатува на иновативен медицински уред с естетична насоченост,създаден в САЩ.

Той генерира,високо фокусирана и фрагментирана ултразвукова енергия,която минава през кожните слоеве без да ги уврежда.Енергията се отдава в подлежащия слой -SMAS,който лежи между кожата и подлежащите мускули.SMAS слоя е изграден от финни съединителнотъканни мембрани /фасции/.Той здраво свързва кожата и мускулите,създава опора, възможност за движение и пренасяне на информация.Изграден е предимно от колаген. С възраста колагена в кожата и SMAS слоя започва да намалява,забавя се и неговата регенерация,кожата изтънява, отпуска се и се набръчква. До сега не съществуваше техника, с която неинвазивно да се достига и въздейства на такава дълбочина в тъканите –до 13 мм. и въздействие върху SMAS слоя.. И точно това е иновацията на HIFU апарата. Пет специални накрайника излъчват високофокусирана и фракционирана ултразвукова  енергия,която предизвиква термокуаголация на колагена на различни дълбочинни нива – 1,5 мм; 3 мм; 4,5 мм; 8 мм; 13мм;. Освободената енергия,покачва температурата на прицелното ниво и моментално свива колагените и еластични нива. Отпуснатите влакна се скъсяват и увеличават дебелината си,което води до лифтинг,изглаждане и уплътняване на кожата. С времето се ускорява и регенерацията на колагена. Лифтинга е видим веднага след процедурата,но се засилава и достига максимум в последващите 3 до 6 месеца.Резултатите се задържат около 2 години.

Показания за прилагане на ХАЙФУ лифтинг на кожата

 

Гравитационна птоза,изтънена и набръчкана кожа във всички зони на лицето и тялото.

Бръчки по челото и отпускане на веждите.

Бръчки около очите.

Увисване и отпускане на бузите.

Изразени марионетни,назолабиални и радиални бръчки.

Двойна брадичка.

Отпускане и бръчки по шията.

Изтъняване иотпускане  на кожата на тялото в различни зони.

 

Противопоказаня за провеждане ХАЙФУ процедура.

 

Наранявания и възпаления на кожата в зоните на работа,простудни и инфекциозни заболявания.

Системни кожни заболявания.

Психични заболявания.

Бременност, кърмене.

 

Странични ефекти и усещания по време и след процедурата.

 

Процедурите са безболезнени.Може да чувства затопляне на кожата и леко порозовяване за кратко след процедурата.

В зоните на околоочния контур може да има бели точици,от преминаването на енергийните снопове.

 

 Какъв е необходимия брой процедури и какво време е необходимо за една процедура?

 

Броя процедури зависи от остаряването на кожата.В някои случаи е достатъчна една процедура в други случаи – 3 или 4.Времето също варира от 20 мин. до 1 час и зависи от площа,която ще третираме.

 

 Защо да изберем ХАЙФУ лифтинг процедура?

 

Неинвазивен лифтинг на кожата,без скалпел,без кървене.

Няма травма на кожата,не остават белези.

Не е лазер,няма лъчение.

Няма странични ефекти.

Безвредна процедура.

Ултразвука широко се използва в медицината-регистриране на бременост,проследяване на плода,разбиване на камъни в бъбреците,лечение с ХАЙФУ на тумори и техните метастази.Широко приложение намира и в физеотерапията. 

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център