Трайно обезкосмяване

В Дерматологичен център "СтиваМакс" трайно обезкосмяване постигаме  с IPL системата PULSAR.

ТРАЙНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ С IPL СИСТЕМАТА PULSAR - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Какво представляват IPL (ИНТЕНЗИВНА ПУЛСОВА СВЕТЛИНА) апаратите?

IPL технологията използва високо интензивни пулсови светлинни честоти, които се прилагат в козметичната дерматология за лечение на:

  • трайно премахване на нежеланото окосмяване
  • съдови лезии-телеангиектазии(мрежа от много финни разширени капиляри),нишковидни разширени капиляри и венули, разширани съдове тип-метличка, хемангиоми
  • розацея
  • фотоподмладяване
  • премахване на сенилни(възрастови) и соларни петна по лицето,ръцете и тялото
  • лечение на акне,белези,стрии

Как функционира IPL технологията?

Светлинна енергия с различна дължина на вълната се поглъщат от прицелни клетки наречени хроматофори. В тях светлината енергия се превръща в топлина и въздейства в третирания участък.

IPL системата PULSAR притежава 6 различни накрайника, които излъчват светлина с различна дължина на вълната и позволяват голямото разнообразие от терапевтични програми.

За премахване на пигментации има и накрайник с площ 1см2, който концентрира многократно енергията.

Принципа на действие на фотоепилацията е селективната фототермолиза. Терапевтичен сноп светлина преминава през кожата без да я уврежда и избирателно се поглъща от пигмента меланин в космения фоликул.

При абсорбирането на светлината се отделя енергия, която рязко повишава температурата до точката на куаголация, водейки до увреждане или разрушаване на космения фуликул.

За фотоепилацията има накрайник за светли косми и накрайник с голяма площ от 22см2 за големите зони на тялото.

IPL системата PULSAR има електроника, която позволява да се задава информация за цвета на кожата и дебелината на косъма, с което се оптимизира ефиктиноста на процедурата.

При бели и много светли косми се използва препарата Pigmentin, който се натрупва и пигментира отвън космения фоликул, без да оцветява кожата. Втрива се 2 пъти дневно, 3-4 седмици преди процедурата.

Фотоепилацията е най-ефективната бърза и безболезнена технология за окончателно премахване на нежеланото окосмяване по цялото тяло.

Предимства на фотоепилацията:

  • Приложима е при всички типове кожи;
  • Ефективна при всички видове косми, без побелелите;
  • Няма изгаряния, пигментации и странични ефекти.

Окончателно премахване на космите се постига след 6 до 10 процедури през месец. Повторението на процедурите се налага от това, че фотоепилацията унищожава косъма само във фаза на растеж.

Какви са усещанията след процедурата?

Няма неприятни усещания. В редки случаи леко бързо преходно зачервяване.

При работа по откритите части на кожата, след процедурата е добре да се нанесе фотозащитен крем.

Противопоказания:

Бременост,вирусни и бактериални инфекции,диабет,алергии,прием на изотретеноиди.

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център