Скулптуриране на тялото, лечение на целулит и стягане на кожата с ултразвукова кавитация,радиочестота и вакуум масаж

Какво представлява ултразвуковата кавитация(УЗК)?

Ултразвукът отдавна се използва в медицинската практика с диагностична и терапевтична цел. Някои от неговите приложения са: проследяване на бременноста, диагностика на съдови заболявания, разбивание на бъбречни камъни и др. От няколко години УЗ се използва за лечение на целулит и редукция на мастните натрупвания.

Кавитацията е физично явление и представлява появата на мехурчета в течна среда, предизвикани от мощна УЗ вълна. Мехурчетата удряйки се в стените на мастните клетки ги пукат. Мазнината се излива в междуклетъчното пространство, смесва се с междуклетъчната течност и продължава да се втечнява. Постъпва в лимфните съдове и постепенно се извежда от организма.

Вредна ли е кавитацията?

Процедурите са безвредни. Проникването на УЗ вълни се ограничава до хиподермата. Атакува се мастната тъкан, а съседните и надлежащи тъкани и съдове не се увреждат.

 

Има ли неприятни усещания по време на процедурата, колко продължава?

Процедурите са приятни и безболезнени. За 15 минути се обработва зона с големина на длан.

Ефекти от процедурите

Ефекти от процедурите с кавитация:

  • редуциране на мастните натрупвания и скулптуриране на тялото;
  • отстраняване на двойната брадичка и увисналите бузи, стягане на контура на лицето;
  • стягане на отпуснатата кожа на корема, ръцете, бедрата и гърдите;
  • намаляване на обиколките и отслабване.

Броя на процедурите на зона е 10. При много пълни хора до 20 и над 20. Преди, по време на процедурите и след това е необходимо да се приемат много течности, за да бъдат тъканите хидратирани, което подобрява резултатите, а също и по-бързо да се изхвърли мазнината от организма. Хранителният режим на хранене трябва да бъде беден на мазнини.

Процедурите са неинвазенни, приятни и безболезнени. Още от първата процедура подкожните мазнини омекват, обиколките намаляват, силуета се променя. Процедурите могат да се съчетаят с мезотерапия за целулит с масажи, боди репинг и др.

Много важно е балансираното хранене, приемане на много вода и усилен физически режим за трайни и естетични резултати.

Какво представлява радиочестотата (радиофреквенция РЧ)

Какво представлява радиочестотата?

РЧ се прилага във физиотерапията с терапевтична цел от много години. От няколко години самостоятелно или в комбинация с УЗ кавитация се използва с естетични цели за стягане, подмладяване на кожата и редукция на мастната тъкан.

РЧ източник генерира и излъчва РЧ вълни, които се предвижват към един полюс (Монополярна РЧ) или се движат между три полюса (триполярна РЧ). Срещайки съпротивлението на тъканите се отделя енергия, която се трансформира в топлина, която на ниво дерма и хиподерма достига 60оС а на повърхността на кожата е над 400 С.

Какви са ефектите на радиочестота?

Усилване на кръвотока, лимфен дренаж, повишена обмяна, стягане и прегрупирате на колагените влакна, фибробластна стимулация и производство на нов колаген и като краен резултат стягане и подмладяване на кожата.

Вредна ли е РЧ?

Приятна, безвредна и безболезнена процедура. Зоните, които се третират се затоплят приятно и порозовяват.

Кога се забелязват резултатите?

Те са видими още след процедурата и се задържат няколко дни след това - свеж тен, мекота и еластичност, намаляване на бръчките, сгегнатост.

Каква е разликата между МРЧ и ТРЧ?

МОНОПОЛЯРНАТА РЧ прониква по-дълбоко в тъканите и се използва самостоятелно или в комбинация с УЗК за лечение на целулит, намаляване на мастните депа и скулптуриране на формите на тялото.

ТРЧ въздейства по-повърностно и нейното дейсвтие е най-вече върху дермата. Затова подмладяващия и стягащ ефект е силно изразен. Тя може да се прилага като самостоятелна процедура или също в комбинация с УЗК и вакуум масаж. При много отпусната кожа и стрии ТРЧ е най-добрия избор.

Апарата, с който работим е комбиниран и освен кавитация, монополярна и триполярна радиочестота има и вакуум масажен накрайник.

Необходим ли е вакуум масаж след кавитацията и радиочестота и защо се препоръчва?

Вакуум масажа подобрява кръвообращението и лимфния дренаж в зоните. Механично доизцежда мастните депа. Премахва локалната задръжка на течности и подобрява крайните резултати.

Фирмата производител препоръчва следната схема на процедура:

При изразен целулит и доста наднормено тегло:

15 минути - УЗК, 15 минути - МРЧ, 15 минути вакуум масаж и се приключва с 15 кавитация. Процедурата продължава 1 час с много добри локални резултати - намаляване на обиколките с 1-2 см. и последващ силен диуритичен ефект. За подобряване на крайните резултати е необходимо да се приемат достатъчно течности преди, по време и след процедурата.

При целулит и леки степени на затлъстяване, но изразено отпускане и стрии по кожата се прилага същата схема като МРЧ се замества с ТРЧ.

Какви са ефектите от процедурите?

Отстраняване на целулита, намаляване на обиколките и отслабване.

Отстраняване на двойната брадичка и увисналите бузи, стягане на контура на лицето.

Стягане и подмладяване на кожата на корема, ръцете, бедрата и гърдите.

Какъв е броя на процедурите?

Правят се по 10 процедури на зона един или 2 пъти седмично. При много пълни хора броя на зона може да достигне 20 и над 20 пъти.

Хранителния режим трябва да е балансиран и беден на мазнини. Задължително е приемането на много течности.

Противопоказания:

Диабет, сърдечно-съдови заболявания, чернодробни заболявания, бременност и кърмене, инфекциозни заболявания, кожни инфекции и др

Схеми за приложение

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център