Лечение на ксантелазми

Ксантелазмите са най-честата изява на заболявания (ксантоматози) свързани с нарушения на липидната обмяна. Те представляват плаки - плоски или леко надигнати с тъмно жълтеникав цвят. Засягат клепачите, лицето и крайниците. По клепачите се разполагат към вътрешния ъгъл на окото. В началото се появява малко жълтиникаво петно, което постепенно се надига и удебелява. В съседство се появяват нови, които се сливат в плаки. Цвета е жълтеникав до оранжев. Необходимо е да се направят изследвания на мастната обмяна, кръвната захар и кръвното налягане.

Лечение:

  • С трихлороцетна киселина се тушират ксантелазните плаки неколкократно през 15 дни.
  • С електрокоаголация. След анестезия плаките се електрокоагулират
  • С инжектиране на липолитични коктейли, които разграждат масните плаки.

Какви са усещанията по време на процедурата?

При туширането на плаките с трихлроцетната киселина се усеща леко парене, което бързо отзвучава. Образува се малка коричка, която за една седмица се излющва и дебелината на плаката намалява.

Колкото по-рано се започне лечението, резултатите са по-добри.

Цени:

  • лечение с трихлороцетна киселина – 40.00лв. на процедура
  • лечение с електрокоагулация – 50.00лв. на процедура
  • лечение с липолитични коктейли – 40.00лв. на процедура.

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център