Лазерно лечение на кръвоносни съдове

Неестетичните съдови изменения на кожата представляват разширени капиляри и венули, прозиращи или ясно видими по кожата на цялото тяло. Най-често се разполагат по кожата на носа, ноздрите, бузите, брадичката, бедрата и подбедриците. Те се представят като самостоятелни нишки или мрежа от преплетени съдове. Не рядко са със звездообразна или паякообразна форма.

В други случаи са окръглени с големина от точка до над лещено зърно, плоски или надигнати над кожата образования. Цвета на съдовитеизменения също варира, от ярко червен, тъмно червен, виолетов до тъмно син.

Причините най-често са: наследствена предразположеност, заболявания на сърдечно-съдовата система, травми, варикозна болест, бременност, раждане, тежка кашлица, високо кръвно налягане, диабет, професии изискващи фиксирана поза - седяща или изправена и др.

ЛЕЧЕНИЕ неестетичните съдови изменения на кожата

Най-ефективния, бърз и безболезнен метод за лечение на разширени кръвоносни съдове са така наречените Nd:YAG-лазери. Излъчването при този вид лазери позволява ефективно да се въздейства върху разширените капиляри, звездообразните хемангиоми и дребните кожни венозни мрежи, без да се увреждат съседните структури.

Какво представлява процедурата?

Nd:YAG лазера излъчва светлинен импулс, чиято енергия се поглъща от хемоглобина на кръвта. Енергията се трансформира в топлина, предизвикваща коагулация на кръвта, асептично възпаление последвано от слепване на стените на разширения кръвоносен съд. След време той се замества от съединителна тъкън и участъка избледнява.

Кои разширени съдове са подходящи за лечение с Nd:YAG лазер?

Това са видимите с просто око единични или образуващи мрежа капиляри на лице и тяло, паякообразни вени с диаметър до 1,5 мм, вени на крака от 1 до 3 мм, вродени и придобити плоски ипунктиформени хемангиоми.

Какво е усещането по време на процедурата?

Най-често пациентите го описват като леко боцкане или припарване. Специална охлаждаща система намалява неприятното усещане и предпазва здравата кожа от загряване и увреждане.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от вида, цвета, конфигурацията и броя на съдовете. Обикновено две-три процедури са достатъчни. Повторна процедура се извършва след 3 до 4 седмици. При множествени съдове, образуващи изразени капилярни мрежи може да се назначат повече от три процедури. След всяка процедура се забелязва видимо редуциране на разширени капиляри.

Кога са видими резултатите от процедурата?

При лечението на единични разширени кръвоносни съдове - нишки или звезди, след 15-20 дни, т.е. се заличават. При множествените и по-големи съдове, резултатите настъпват постепенно, след всяка последваща процедура. Когато работим по долните крайници за подобряване на резултатите е добре да се носят еластични чоропогащници.

Има ли някакви следи след лазерната процедура?

След процедурата обработваната зона се зачервява и е леко чувствителна и отточна за 2-3дни. Разширения кръвоносен съд след обработката потъмнява и за период 20-30 дни изчезва. По откритите части на тялото е необходимо да се нанася фотозащитен крем и ако е необходимо коригиращ грим. 

ЛАЗЕРНО ОТСТРАНЯВАНЕ НА КРЪВОНОСНИ СЪДОВЕ - цени

ЛИЦЕ

 
  • Кръвоносна звезда - 20.00лв
  • Ноздри - 30.00лв
  • Цял нос - 50.00лв
  • Бузи - 50-70.00 лв
  • Множество съдове - 80.00лв

Крака

подбедрици - единични съдове - 30.00лв

множество съдове - 60-80.00лв

бедра-еденични съдове - 30-50лв

множествени - 50 -100лв

множествени съдове по целите крака-100-180лв

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център