Кислородна мезотерапия

"БЕЗ КИСЛОРОД КЛЕТКИТЕ НЕ РАСТАТ И УМИРАТ" - казва д-р Otto Warburg, лауреат на 2 Нобелови премии за своите изследвания на кислород за живота на клетките.

КМ представлява точково въздействие върху кожата с високоскоростна струя чист кислород - /КИСЛОРОДНА ИГЛА/.

КИСЛОРОДНАТА терапия /БИООКСИТЕРАПИЯ/ е относително ново направление в козметиката. Известна е още като КИСЛОРОДНА МЕЗОТЕРАПИЯ, КИСЛОРОДЕН ПИЛИНГ или КИСЛОРОДНО ВЛИВАНЕ (КВ).

Кислородът е един от основните фактори за здравия жизнен вид на кожата. Той е източник на живот за всички клетки и е необходим на организма, за да живее. Това е неоспорима истина за хората, които се грижат за здравето си, така и за красотата си.

Динамичният ритъм на ежедневието, постоянния стрес, увеличените нива на замърсяване на въздуха и околната среда в големите градове, многото автомобили и отделените от тях газове, работата в затворени климатизирани помещения, небалансираното хранене и липсата на достатъчно физическо натоварване водят до недостиг на кислород.

Кожата като бариерен и най-голям орган започва бързо да страда - повяхва, посивява, дехидратира се, губи блясък и тургур, регенеративните процеси се забавят.

Провокирани от тези фактори, физиолози и дерматолози разработват метод за допълнителна активна доставка на кислород, наречена кислородна мезотерапия. Струя чист кислород(97-98%) се впръсква под налягане, достигайки до най-долните кожни слоеве. Тъканите се насищат с кислород, който на клетъчно ниво активира и регулира жизнените функции на кожата. Кислородът не само прониква във всички слоеве, но и изпълнява функцията на проводник (КИСЛОРОДНО ВПРЪСКВАНЕ) на активни козметични средства, прилагани по време на процедурата.

С кислородната струя се въвеждат:

  • хиалуронова киселина - хидратация и лифтингов ефект;
  • гликолова киселина - пилингов, хидратиращ и избелващ ефект, себорегулация;
  • ретинол (Vit A - киселина) - подмладяващ лифтингов ефект;
  • кожикова киселина - осветляващ кожата ефект;
  • аскорбинова киселина (Vit C) - себорегулация, избелване, подмладяване;
  • алое вера - хидратация и стягащ ефект;
  • азиатска цинтела - ревитализиращ ефект.

Ефектите на кислорода върху кожата са: ускоряване на метаболитните процеси в клетките; повишено кръвообръщение; ускорена регенерация; подобрено клетъчно дишане и елиминиране на отпадъчните продукти и токсини. Допълнени от ефектите на транспортираните дълбоко козметични средства, кожата се тонизира, тена просветлява, порите се свиват, бръчките намаляват и се изглаждат. Кислородът действа антибактериално върху кожата и възпалителните процеси бързо отзвучават.

КИСЛОРОДНАТА ТЕРАПИЯ няма противопоказания и ограничения и е подходяща както за тийнейджъри с акнеични кожи, така и за пациенти в средна и зряла възраст.

В зависимост от възрастта, състоянието на кожата и проблемите се правят серии терапии от 6 до 10 един път седмично. Те могат да бъдат съчетани чудесно с радочестотен лифтинг на кожата.

Цени:

Цена на кислородната мезотерапия на процедура - 45.00 лв
При предплатен пакет от 10 процедури-10% отстъпка

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център