Mезотерапия

 

Мезотерапията е метод от класическата медицина, разработен във Франция през 1952г. и до 1997г. гради реномето си в областта на спортната медицина, ревматологията, флебологията и лечението на болката.

 

КAКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МЕЗОТЕРАПИЯТА?     


        Представлява инжектиране на медикаменти, в определени области и на точна дълбочина.Днес естетичната мезотерапия е истинска наука,принадлежаща повече на естетичната медицина отколкото на класическата.

 

Различаваме следните видове мезотерапия:

ИНВАЗИВНА МЕЗОТЕРАПИЯ

МЕЗОЛИФТ (МЕЗОТЕРАПИЯ С ПОДМЛАДЯВАЩ, СТЯГАЩ И ХИДРАТИРАЩ ЕФЕКТ)

Революционен метод,търсен години наред от учените.Той профилактира и забавя стареенето,подмладява,стяга,изглажда застарялата и отпусната кожа.На дълбочина 2-3 мм се инжектират коктейли/храна за кожата/ съдържащи аминокиселини,биометрични пептиди,хиалуронова киселина,витамини,стволови клетки,олигоелименти,коензими и др. до 58 съставки.Като имаме предвид,че кожата е бариерен орган и е твърде непропусклива за вещества/кремове/ нанесени на повърхността и,мезотерапията е най-добрия избор.Стимулират се ревитализиращи процеси изразени с свежест,хидратация,намаляване на бръчките,упрътняване, стягане и подобрена еластичност.
Схемите за приложение се прицизират в зависимост състоянието на кожата и процесите на стареене.Най-често се правят 4 терапии първия месец,втория -2,третия-1.Инжектират се клепачите,лицето,шията,декалтето и гърба на ръцете.

РЕДУКЦИЯ НА МАСТНА ТЪКАН И ЛЕЧЕНИЕ НА ЦЕЛУЛИТ

Директно в мастната тъкан се инжектират коктейли съдържащи вещества разграждащи мазнините, ускоряващи кръвотока и обмяната, стягащи кожата. Резултатите са впечетляващи и са алтернативни на липосукцията. Третират се мастни натрупвания по цялото тяло, двойната брадичка, бузите и мастните торбички под очите.

Схемите на лечение са индивидуални, но обикновенно се правят минимум по 4 процедури на зона през 10 дни.

При стрии и отпусната кожа в зоната на целулитните натрупвания се правят серии терапии с лифтингов ефект, които значително подобряват състоянието и изгледа на кожата.

Курса на лечение е от 4-8 процедури с интервал от една седмица до 1 месец между тях.


МЕЗОТЕРАПИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД (ДЕФЛУВИУМ) И КРЪГОВА ПЛЕШИВОСТ ПРИ МЪЖЕ И ЖЕНИ (АЛОПЕЦИЯ)

Инжектират се коктейли, съдържащи най-модоерните медикаменти за лечение на тези заболявания (миноксидил, дютастерид, пантенол, растежни фактори, аминокиселини,витамини, олигоелементи,биометрични пептиди и др. – до 56 фактора). Те възстъновяват и ревитализират космените фоликули, стимулират кръвообращението в зоните и растежа на космите.

Терапевтичният курс включка 5 последователни инжектирания един път седмично. След едномесечна почивка курса се повтаря. Косата започва да расте още след първата терапевтична сесия.

МЕЗОТЕРАПИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПИГМЕНТАЦИИ

В пигментираните зони се инжектират коктейли, които изсветляват и изравняват тена. Съдържат биометрични пептиди, витамини, киселини и растителни екстракти.

СХЕМИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

6- 10 инжектирания (1 път седмично).След един месец почивка, схемата може да се повтори.

Използването на фотозащитна козметика с високи фактори е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Лекарствените продукти при мезотерапията се инжектират по 2 начина

 • със специален пистолет -  апликатор, позволяващ точно дозиране на дълбочината и дозата медикамент
 • на ръка

 

est1
est2

НЕИНВАЗИВНА МЕЗОТЕРАПИЯ(БЕЗИГЛЕНА)

КИСЛОРОДНА МЕЗОТЕРАПИЯ (КМ)

"БЕЗ КИСЛОРОД КЛЕТКИТЕ НЕ РАСТАТ И УМИРАТ" - казва д-р Otto Warburg, лауреат на 2 Нобелови премии за своите изследвания на кислород за живота на клетките.

КМ представлява точково въздействие върху кожата с високоскоростна струя чист кислород - /КИСЛОРОДНА ИГЛА/.

КИСЛОРОДНАТА терапия /БИООКСИТЕРАПИЯ/ е относително ново направление в козметиката. Известна е още като КИСЛОРОДНА МЕЗОТЕРАПИЯ, КИСЛОРОДЕН ПИЛИНГ или КИСЛОРОДНО ВЛИВАНЕ (КВ).

Кислородът е един от основните фактори за здравия жизнен вид на кожата. Той е източник на живот за всички клетки и е необходим на организма, за да живее. Това е неоспорима истина за хората, които се грижат за здравето си, така и за красотата си.

Динамичният ритъм на ежедневието, постоянния стрес, увеличените нива на замърсяване на въздуха и околната среда в големите градове, многото автомобили и отделените от тях газове, работата в затворени климатизирани помещения, небалансираното хранене и липсата на достатъчно физическо натоварване водят до недостиг на кислород.

Кожата като бариерен и най-голям орган започва бързо да страда - повяхва, посивява, дехидратира се, губи блясък и тургур, регенеративните процеси се забавят.

Провокирани от тези фактори, физиолози и дерматолози разработват метод за допълнителна активна доставка на кислород, наречена кислородна мезотерапия. Струя чист кислород(97-98%) се впръсква под налягане, достигайки до най-долните кожни слоеве. Тъканите се насищат с кислород, който на клетъчно ниво активира и регулира жизнените функции на кожата. Кислородът не само прониква във всички слоеве, но и изпълнява функцията на проводник (КИСЛОРОДНО ВПРЪСКВАНЕ) на активни козметични средства, прилагани по време на процедурата.

С кислородната струя се въвеждат:

 • хиалуронова киселина - хидратация и лифтингов ефект;
 • гликолова киселина - пилингов, хидратиращ и избелващ ефект, себорегулация;
 • ретинол (Vit A - киселина) - подмладяващ лифтингов ефект;
 • кожикова киселина - осветляващ кожата ефект;
 • аскорбинова киселина (Vit C) - себорегулация, избелване, подмладяване;
 • алое вера - хидратация и стягащ ефект;
 • азиатска цинтела - ревитализиращ ефект.

Ефектите на кислорода върху кожата са: ускоряване на метаболитните процеси в клетките; повишено кръвообръщение; ускорена регенерация; подобрено клетъчно дишане и елиминиране на отпадъчните продукти и токсини. Допълнени от ефектите на транспортираните дълбоко козметични средства, кожата се тонизира, тена просветлява, порите се свиват, бръчките намаляват и се изглаждат. Кислородът действа антибактериално върху кожата и възпалителните процеси бързо отзвучават.

КИСЛОРОДНАТА ТЕРАПИЯ няма противопоказания и ограничения и е подходяща както за тийнейджъри с акнеични кожи, така и за пациенти в средна и зряла възраст.

В зависимост от възрастта, състоянието на кожата и проблемите се правят серии терапии от 6 до 10 един път седмично. Те могат да бъдат съчетани чудесно с радочестотен лифтинг на кожата.

Цени:

 • Цена на кислородната мезотерапия на процедура - 45.00 лв
 • При предплатен пакет от 10 процедури-10% отстъпка

БЕЗИГЛЕНА МЕЗОТЕРАПИЯ

При безиглената мезотерапия в дермата (средния кожен слой), чрез ултразвук активно се внасят полезни за кожата вещества „храна" за кожата.

Ултразвукът (УЗ), широко се прилага в медицинската практика с диагностична и терапевтична цел. От няколко години намери приложение и в естетичната медицина - безиглена мезотерапия и лечение на целулит(кавитация).

Ултразвуковите вълни проникващи в тъканите пораждат няколко позитивни ефекта:

 • механичен - ексфоалира повърхностно кожата, почиства я, отваря я и подобрява проникването. Създава микромасаж, който активира клетките.
 • термичен - повишава кожната температура, усилва кръвотока, лимфния дренаж и обмяната. Стимулира фибробластите и се синтезира нов колаген.
 • химичен
 • кавитационен

Благодарение на горе изброените ефекти проникването на мезотерапевтичните коктейли - хиалуронова киселина, колаген, еластин, аминокиселини, витамини, олегоелементи, избелващи вещества и др.многократно нараства.

Безиглената мезотерапия е елегантна, приятна, полезна процедура за всички възрасти и сезони.
Особено подходяща е за пациенти, които изпитват страх от игли и не понасят болка.
В зависимост от проблемите, възрастта и нуждите на кожата се повеждат различен брой процедури, но минимум 4-6 по 1 път седмично.

Противопоказания:

Остри инфекциозни и вирусни заболявания
Инфекциозни и вирусни заболявания на кожата
Бременност, кърмене и др..

Цена - 40 лв. на процедура

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

 • Инфекциозни и вирусни заболявания на кожата.
 • Автоимунни и злокачествени заболявания
 • Болести на кръвосъсирванете
 • Бременност и кърмене

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център