Безиглена мезотерапия

При безиглената мезотерапия в дермата (средния кожен слой), чрез ултразвук активно се внасят полезни за кожата вещества „храна" за кожата.

Ултразвукът (УЗ), широко се прилага в медицинската практика с диагностична и терапевтична цел. От няколко години намери приложение и в естетичната медицина - безиглена мезотерапия и лечение на целулит(кавитация).

Ултразвуковите вълни проникващи в тъканите пораждат няколко позитивни ефекта:

  • механичен - ексфоалира повърхностно кожата, почиства я, отваря я и подобрява проникването. Създава микромасаж, който активира клетките.
  • термичен - повишава кожната температура, усилва кръвотока, лимфния дренаж и обмяната. Стимулира фибробластите и се синтезира нов колаген.
  • химичен
  • кавитационен

Благодарение на горе изброените ефекти проникването на мезотерапевтичните коктейли - хиалуронова киселина, колаген, еластин, аминокиселини, витамини, олегоелементи, избелващи вещества и др.многократно нараства.

Безиглената мезотерапия е елегантна, приятна, полезна процедура за всички възрасти и сезони. Особено подходяща е за пациенти, които изпитват страх от игли и не понасят болка. В зависимост от проблемите, възрастта и нуждите на кожата се повеждат различен брой процедури, но минимум 4-6 по 1 път седмично.

Противопоказания:

  • Остри инфекциозни и вирусни заболявания
  • Инфекциозни и вирусни заболявания на кожата
  • Бременност, кърмене и др..

Цена - 40 лв. на процедура

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център