Сухата кожа

          Сухата кожа създава проблеми и се нуждае от много грижи 
        Сухата кожа е генетично детерминирана.Тя е красива и безпроблемна до 20-25 годишна  възраст.След това тя е чувствителна и дразнима,рано се появяват и първите бръчки. 
        Състоянието и се влияе от околната среда,времето,здравословното състояние на организма,начина на живот,храненето,хигиенните и козметични средства. 
                     Много неблагоприятно влияят на сухата кожа: 

  •         резки промени в температурата
  •          студ,слънце
  •          работа на открито
  •          запрашени и задимени помещения
  •          климатици,парно,вятър,солената морска вода... 
  •          бактериални и вирусни инфекции
  •          прием на медикаменти

         Диети за отслабване,пиене на малко вода,много кафе,алкохол,газирани напитки и цигари допълнително я дехидратират. 
         Използването на неподходящи хигиенни и козметични средства в домашни условия и неадекватни програми в козметичните салони. 

               Сухата кожа изисква много внимание и грижи 


    Първото и най- просто правило е - пиете  много вода. 

    Второ -        кожата трябва да е  чиста,тонизирана и хидратирана. Използвайте меки измивни средства без детергени,аромати и парабени.Основни почистващи средства за лицето,шията и деколтето са тоалетните млека на който е указано,че са за суха кожа.Тонизирайте кожата с лосион за суха кожа на същата фирма и веднага след това нанесете овлажняващ продукт.Избягвайте ексфолиянтите/механични  или химични/.Ако ползвате скраб то той трябва да е много фин и го прилагайте   един път месечно. 

    Трето- не се застоявайте под душа или във ваната.Не търкайте с нищо грубо кожата.Не се къпете с гореща вода. 

         Подсушете нежно кожата с памучна кърпа и веднага нанесете овлажняващ крем и  лосион за тяло.Не забравяте ръцете. Използвайте натурални козметични продукти,без аромати и парабени,съдържащи хиалуронова киселина,лимонена киселина,глицерин, урея и др.Започнете с крема за околоочния контур,продължете с крема за лицето,шията и деколтето. Може ежедневно да използвате маска с хидратиращ и ревиталезиращ ефект. 
         Обръщайте внимание на срока на годност,съдържанието и указанието за приложение  на козметичните продукти,които ще купувате. 
         Използвайте фотозащитни кремове и млека за тяло обозначени за сухи кожи с максимален фактор..Излагйте се много умерено на слънце,отмивайте солената вода. 
         Избягвайте тежките гримове,които нарушават физиологията на кожата.Използвайте фондьотен с хидратиращи свойства. 
         Носете памучни и свободни дрехи.При пране - повтаряйте програмата изплакване,за да не остава прах за пране по дрехите. 
         В козметичните салони избирайте програми за тонизиране,хидратиране и подхранване на кожата,безиглена мезотерапия,кислородотерапия и масажи с натурални масла. 
         Като имаме предвид,че кожата е бариерен защитен орган и от това, което нанасяме върху нея много малко прониква и се усвоява,след 30 годишна възраст най-подходящите  процедури при суха кожа са мезотерапията и плазмолифтинга/мезотерапия със собствената кръвна плазма/.Те профилактират стареенето и похранват кожата.Добре е да се правят по два курса годишно в преходните сезони. 
         При фотоиндуцирано стареене по лицето и деколтето са препоръчителни  серия от фотоподмладяващи процедури. 
          С задълбочаване на мимическите бръчки и появата на умора във визията на лицето в програмата за забавяне на стареенето и  подмладяване, се включват и филърите,ботокса и мезоконците. 
            д-р  Василева 

За нас

Дерматологичен център „Стива Макс”

Дерматологичен  център "Стива Макс" е създаден през 1995 и се оглавява от д-р Стефка  Василева, завършила  медицина и придобила специалността си по кожни и венерични болести в гр. Плевен.Работила е към катедрата по "Кожни болести" на медицинския университет в гр. Плевен и онкодерматологичното отделение в Онкоболницата на същият университет.С дългогодишен опит,професионална компетентност и непрекъснато обогатяване с многобройни курсове и специализации,сертифицирани в дерматологичната и естетичната медицина.

Производствен център